Ochii apropiati
Trebuie sa luminezi cat mai mult posibil unghiul intern al ochiului. Traseaza cu creionul dermatograf sau tus o linie groasa de aproximativ trei milimetri incepand de la unghiul intern catre coada ochiului. Pentru ochii apropiati este bine sa folosesti farduri in nuante calde, pastelate. Incepe cu o culoare mai deschisa in interiorul ochiului si termina cu o nuanta usor mai inchisa spre coada ochiului. Poti descreste intensitatea culorii, treptat. Recomandari: crem, verde, mov, alb.
- Ochii departati
Este indicat sa folosesti nuante mai inchise in zona din apropierea nasului. Renunta la tus si dermatograf si aplica farduri in nuante mai deschise spre coltul ochiului. Ca sa nu se observe o linie clara de delimitare, straduieste-te sa creezi mici degradeuri. Daca nu reusesti, fardeaza atat pleoapa superioara, cat si pe cea inferioara in culori inchise. Recomandari: mov, albastru, negru, gri.
- Ochii asiatici
Pe cat este de deosebita aceasta forma a ochilor, pe atat de pretentioasa este in ceea ce priveste machiajul. Pentru ca pleoapa inferioara este mult mai vizibila, foloseste pentru fard creioane colorate si stralucitoare. Pe pleoapa superioara a ochiului aplica o nuanta deschisa de fard mat sau usor sidefat. Recomandari: auriu, argintiu, verde, negru.
- Ochii mari
Chiar daca nu pot fi considerati drept o imperfectiune, ochii mari necesita si ei un machiaj special pentru a fi si mai atragatori. Ca sa nu-i maresti prea mult si nici sa-i micsorezi peste masura, cel mai bine este sa eviti fardurile in nuante deschise si sidefate. Foloseste creionul negru pentru interiorul pleoapei inferioare si fardurile mate. Recomandari: gri, negru, rosu, bej, roz.
- Ochii mici
Constituie un "defect" usor de ascuns pentru o femeie cu personalitate. Foloseste cu incredere creioane colorate pentru conturul ochilor si