Este un restaurant pe a cărui terasă este plăcut să „pierzi“ timpul. Devenea un loc preferat pentru mine dacă mâncarea ar fi fost mai bună şi porţiile ceva mai mari.
Restaurantul Pelican este situat în centrul istoric al oraşului, pe strada Sulmona nr. 9, aproape de piaţa Ovidiu. Mi se pare un exemplu bun pentru modul în care a fost renovat un restaurant vechi. Nici acum nu este extraodinar, dar arată destul de bine. Interiorul este spaţios, din acest motiv se şi organizează foarte multe nunţi şi botezuri. Sunt multe mese, în unele locuri cam îngrămădite, dar nu este deranjant. Terasa, în schimb, arată foarte bine. Mese frumoase, din lemn, aşezate astfel încât să-ţi ofere o oarecare intimitate. Este acoperită de iederă care, pe lângă aspectul plăcut, menţine şi aerul răcoros. Este chiar relaxant să bei cafeaua în acel loc, eventual să şi mănânci ceva. Preţurile nu sunt foarte mari, costă cam cinci lei o cafea sau un suc, şapte lei o ciorbă şi aproximativ 10 lei un şniţel. În fiecare zi au ofertă la mâncare. Astfel, cu 14 lei primeşti o ciorbă şi felul doi. Îmi place că în această sumă ai totul inclus (ardei, salată, pâine) spre deosebire de alte restaurante unde trebuie să le plăteşti. Chiar dacă preţurile sunt acceptabile, porţiile sunt mici. Parcă sunt făcute pentru copii. Trebuie să mănânci câte două pentru a te sătura. Nici gustul nu este extraordinar, dar nu te poţi plânge. Ospătăriţele sunt în vârstă, dar foarte haioase şi amabile. Chiar dacă nu se mişcă prea rapid, te fac să zâmbeşti şi te întreabă mereu dacă totul este bine. Este un restaurant pe a cărui terasă este plăcut să „pierzi“ timpul. Devenea un loc preferat pentru mine dacă mâncarea ar fi fost mai bună şi porţiile ceva mai mari.
Pelican funcţionează pe societatea Marybur SRL, de care se ocupă Mariana Burcin şi soţul său, Dumitru, care mai este implicat şi în Mariles SRL. Gurile rele îl nu