Are o experienţă de opt ani în domeniu. S-a perfecţionat în Italia, iar acum conduce propriul salon unde îşi pune creativitatea la dispoziţia clienţilor.
Viaţa lui Mihai a fost plină de peripeţii, însă acum şi-a găsit echilibrul în Bacău. Conduce propria afacere şi are o familie care îl face fericit. Meseria de hair stylist a învăţat-o după ce în 2002 şi-a dat demisia de la un post de muncă pe care îl avea în Italia şi s-a angajat ca ucenic de coafor.
„Patronul respectiv nu voia să-mi facă carte de muncă şi atunci am demisionat. Am văzut că în ziare sunt multe anunţuri de ucenic şi am zis să mă angajez într-un salon. Câştigam puţin, spălam pe cap doamne la început şi abia după doi ani am tuns pentru prima oară“, a explicat el.
Mihai spune că s-a descurcat extrem de greu cu banii în primele luni de ucenicie. „Luam 350 de euro lunar, extrem de puţin pentru viaţa de acolo, mai ales că eu stăteam în chirie şi faceam zilnic naveta. Călătoream 160 de kilometri în fiecare zi, dar m-am ambiţionat pentru că îmi plăcea ce făceam şi voiam să învăţ meserie“, a mai zis băcăuanul.
În 2005, s-a întors în România, unde a lucrat mai întâi în cadrul altor saloane. Mai târziu, şi-a deschis singur un coafor, pe care avea, însă, să-l închidă. După ce a tras obloanele la salonul respectiv, în martie anul acesta a deschis altul.
Desenează cu briciul coafuri pentru bărbaţi
Mihai spune că meseria a învăţat-o cu adevărat abia când s-a întors în România. „Italiencele preferă coafurile clasice. Dacă o femeie este brunetă, toată viaţa îşi va dori să fie la fel, în schimb la noi, româncele sunt mai îndrăzneţe. Vor din brunete să fie peste noapte blonde. Abia aici am pus în practică teoria învăţată în străinătate“, a mai zis el.
Pentru că nu s-a ferit niciodată de lucrurile inovative, a realizat de foarte multe ori coafuri