Este vorba de 78 de mii de clienţi care, din greşeală, au aderat la două fonduri de pensii în acelaşi timp. În mod normal, aceştia ar fi trebuit împărţiţi aleatoriu între toţi cei 18 administratori, în funcţie de cota de piaţă. În urma înţelegerii, clienţii s-au împărţit jumate jumate între cele fondurile la care au aderat. În sprijinul acuzaţiilor, Consiliul Concurenţei a adus schimburile de mail între administratori.
Este vorba de 78 de mii de clienţi care, din greşeală, au aderat la două fonduri de pensii în acelaşi timp. În mod normal, aceştia ar fi trebuit împărţiţi aleatoriu între toţi cei 18 administratori, în funcţie de cota de piaţă.
În urma înţelegerii, clienţii s-au împărţit jumate jumate între cele fondurile la care au aderat. În sprijinul acuzaţiilor, Consiliul Concurenţei a adus schimburile de mail între administratori.
Pe de altă parte, Consiliul Concurenţei a mai sesizat şi o altă posibilă încălcare a mediului concurenţial : şase dintre administratori s-ar fi înţeles să perceapă comisionul maxim de administrare de 2,5 la sută. Ancheta în acest caz nu s-a încheiat însă.
Important de subliniat : Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a precizat că niciunul dintre clienţii companiilor vizate de investigaţia Consiliului Concurenţei nu va fi afectat de amezile aplicate deoarece activele fondurilor sunt separate de cele ale administratorilor. La fondul de pensii private obligatorii contribuie 4,57 milioane de români.
Este vorba de 78 de mii de clienţi care, din greşeală, au aderat la două fonduri de pensii în acelaşi timp. În mod normal, aceştia ar fi trebuit împărţiţi aleatoriu între toţi cei 18 administratori, în funcţie de cota de piaţă. În urma înţelegerii, clienţii s-au împărţit jumate jumate între cele fondurile la care au aderat. În sprijinul acuzaţiilor, Consiliul Concurenţei a adus schimburile de mail î