Vezi galeria fotoSorin Gavrilă, acţionar la Simba Invest: Din cei 411 angajaţi actuali, 225 sunt agenţi de vânzări. Intenţia noastră este de a mai face angajări în măsura în care vom reuşi să creştem actualul portofoliu sau să extindem aria de acoperire. Ultimele angajări le-am făcut acum o lună, când am extins colaborarea cu Kraft Foods în judeţele Iaşi şi Vaslui Distribuitorul de bunuri de larg consum Simba Invest, controlat de doi oameni de afaceri din Bacău, una dintre cele mai mari 200 de companii din România, a reuşit să-şi majoreze cu 10% cifra de afaceri, la 135 mil. euro, în primul an de recesiune şi mizează şi în acest an pe un avans al vânzărilor în condiţiile în care a extins colaborarea cu Kraft Foods şi Philip Morris.
Deşi se află între cele mai mari 200 de companii din România după cifra de afaceri, potrivit datelor Registrului Comerţului, Simba Invest este un business cunoscut mai mult prin prisma producătorilor pentru care distribuie ţigări, alcool sau alimente.
Spre exemplu, Simba Invest este cel de-al doilea mare distribuitor local al producătorului ţigaretelor Marlboro-Philip Morris, după Top Brands Distribution (TBD). Potrivit calculelor ZF, compania din Bacău se află în top cinci distribuitori de bunuri de larg consum din România, un segment în care podiumul e împărţit între Interbrands, TBD şi Astral Impex.
Cum au reuşit cei doi fondatori ai Simba Invest care au început să activeze în domeniul distribuţiei de ţigări în urmă cu 13 ani cu cinci angajaţi şi un singur punct de lucru în Bacău să aducă businessul în top 200 de companii din România în funcţie de cifra de afaceri?
"Simba Invest şi-a început activitatea în 1997 încercând să construiască un sistem de distribuţie într-un moment în care comerţul era bazat foarte mult pe centrele comerciale angro unde comercianţii din retail veneau pentru a-şi achiziţio