Plin de elan atunci când este vorba despre "job", tânărul bucătar îi bagă pe alţii "la înaintare" atunci când vine vorba despre timpul liber.
Pentru Spiridon Lupu visul copilăriei a fost să devină cofetar, dar, după o bună perioadă de practică în domeniul bucătăriei, şi-a dat seama că este mai atras de prepararea mâncărurilor decât a deserturilor.
"Am gătit din adolescenţă, mi-a plăcut şi am considerat întotdeauna că pot să satisfac orice gust", spune Spiridon după vreo 10 ani petrecuţi prin bucătăria de la Dunărea SA.
Patronul unde lucrează spune că l-a remarcat imediat şi l-a angajat pe loc. Pe vremea când era în liceu, Spiridon s-a înscris la un concurs naţional de meserii şi a reuşit să obţină locul al treilea.
Zilele trecute a participat şi la primul său concurs culinar. Este vorba despre cea dintâi ediţie a „Arenei Bucătarilor". Spiridon, alături de alţi doi specialişti gastronomi de la firma unde lucrează au reuşit performanţa de a ocupa locul al doilea pe ţară, devansând echipe mult mai renumite, în special de pe litoralul românesc, cum ar fi „Vega", „Mamaia" sau „Ibis" Constanţa.
Spiridon povesteşte cum a primit de la organizatori un set de ingrediente din care a trebuit să pregătească un fel de bază şi un desert.
„După ce am văzut ce ne-au dat, noi am decis să facem duet de calcan cu somon în manta de bacon şi ierburi aromate, alături de anghinare şi piure de cartofi dulci şi creveţi de lămâie şi sos de iaurt cu hrean", spune Spiridon Lupu fără să se încurce odată în pronunţarea lungului şir de ingrediente.
Cum au reuşit cei trei gastronomi să uimească juriul extrem de profesionist?
„Păi am reuşit să îmbinăm aspectul cu armonia gusturilor", mai spune Spiridon Lupu.
Şefii lui sunt acum extrem de încântaţi de performanţele obţinute şi se felicită pentru decizia pe care au luat-o a