Comasarea Teatrului de păpuşi cu Dramaticul, dă lovitura de graţie Festivalului Internaţional de Animaţie. Actori sau maşinişti, cu toţii sunt de părere că stagiunea din acest va fi una experimentală, cu multe probleme tehnice.
În urmă cu aproape o lună, când a căzut cortina peste spectacolul caritabil „Scufiţa Roşie", nimeni nu îşi imagina că este pentru ultima oară când actorii păpuşari urcă pe scena Teatrului Gulliver. Nimeni nu putea să-şi închipuie că o ordonanţă a lui Emil Boc va şterge aproape 60 de ani de istorie.
Deşi nimeni nu vrea să-şi asume responsabilitatea unei declaraţii oficiale, noi am reuşit să aflăm cam care va fi impactul mutării Teatrului de Marionete la Teatrului Dramatic.
Riscul cel mai mare este să dispară cel mai longeviv festival de animaţie din ţară: Festivalul Internaţional Gulliver, care ar fi ajuns în acest an la cea de-a 18-a ediţie.
„Nu se pot organiza atâtea spectacole pe scena Teatrului Dramatic, este practic imposibil. Ca să nu mai punem la socoteală că, în perioada festivalului activitatea Teatrului Dramatic va fi paralizată", spun surse din cadrul Teatrului de Păpuşi.
Pe de altă parte, nici în restul stagiunilor cele două teatre comasate nu vor putea să-şi armonizeze chiar perfect spectacolele, ca să nu mai vorbim cum vor fi împărţite spaţiile pentru repetiţii.
De cealaltă parte, cei de la Teatrul Dramatic spun că viitoarea stagiune va fi pentru ambele teatre una experimentală.
„Pentru început, vom încerca să împărţim cu simţ de răspundere scena mare a teatrului, după care, cel mai probabil, Sala Studio va reveni secţiei de păpuşi", spune secratrul artistic al Teatrului Fani Tardini, Mona Sandu.
Cert este că municipalitatea este 99% sigură că va renunţa la imobilul de pe strada Eroilor şi va trimite „păpuşarii" într-una din aripile Teatrului Dramatic.
„Plătim chirie 15.0