Cluburile noastre de fotbal riscă să se decupleze de la conducta de bani a UEFA, dacă nu reuşesc rezultate bune în play-off-ul Europa League.
Fiecare victorie contează pentru coeficientul de ţară, un nou parcurs slab ar însemna automat pierderea calificării directe în grupele Ligii Campionilor începând cu sezonul 2012/2013, ceea ce ar echivala cu pierderea a cel puţin 13 milioane de euro pe an numai din această competiţie. În plus, s-ar diminua şi numărul de echipe care ar fi angrenate în Europa League, pierderile financiare fiind de ordinul zecilor de milioane de euro. Într-o situaţie similară s-au aflat echipele noastre la mijlocul anilor "90, fiind nevoie de zece ani pentru ca o echipă românească să mai pătrundă în grupele Ligii Campionilor (Steaua în 2006).
Cum Dinamo a fost deja eliminată de Hajduk Split, în cursa pentru puncte au rămas doar cinci echipe: CFR Cluj, Steaua, Unirea Urziceni, FC Timişoara şi FC Vaslui. Campioana este deja calificată în grupele Ligii Campionilor, iar celelalte patru se luptă pentru accederea în grupele Europa League. Performanţele extraordinare obţinute de Steaua şi Rapid în sezonul 2005/2006, când au ajuns în semifinalele respectiv sferturile de finală ale Cupei UEFA, au permis ţării noastre să aibă în ultimii ani, inclusiv în sezonul viitor, şase echipe angrenate în cupele europene ( două în Liga Campionilor şi 4 în Europa League). După trei ani extrem de slabi în Europa, ţara noastră a început acest sezon pe locul 13 în clasamentul coeficienţilor UEFA. Această poziţie nu ne mai asigură un loc direct în grupele Ligii Campionilor, ci doar unul în turul trei preliminar, unde adversarii sunt foarte puternici. Pentru ca echipa campioană să se califice direct în Ligă şi din 2012 este nevoie ca în această stagiune să urcăm cel puţin un loc în topul coeficienţilor. Suntem în luptă directă cu Danemarca, aflată destul de apr