De 13 ani, directoarea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ a ales cea mai bună educaţie pentru elevii săi. Proiectele derulate sub stricta supraveghere a directoarei sunt apreciate la nivel naţional şi internaţional şi se remarcă prin faptul că ies din tiparul celor clasice.
Profesoara de matematică a lansat acum şapte ani „Bacul bilingv“, în premieră la Iaşi.
Liceenii care aleg acest modul susţin probele examenului de bacalaureat în limba franceză, dar trebuie să prezinte şi un proiect interdisciplinar, au o probă de disciplină non-lingvistică la care se pregătesc timp de un an, plus proba de limbă franceză la un nivel avansat.
Menţiune specială la „Şcoala Anului“
„Proiectul funcţionează în parteneriat cu Ambasada Franţei. În fiecare an avem aproape 40 de elevi care susţin acest tip de bacalaureat, foarte apreciat“, a spus directoarea.
Portofoliul plin de proiecte originale i-a atras colegiului menţiunea specială la categoria „Şcoala anului“, din cadrul Galei Premiilor în Educaţie. Cu dedicaţie şi multă perseverenţă, profesoara caută excelenţa în activităţile cultural-educaţionale.
„Este foarte onorantă menţiunea specială, premiu acordat pentru că am corespuns la foarte multe criterii. A fiost un juriu complex, cu personalităţi din varii domenii“, a mai spus directoarea Colegiului „Mihai Eminescu“.
Acum cinci ani, a implementat programul pentru obţinerea Permisului european de utilizare a calculatorului. Cursurile cuprind opt trepte competiţionale, iar diploma echivalează cu examenul TIC de la bacalaureat.
Voluntariat pentru şcolile de la ţară
„Acest program funcţionează de cinci ani, iar în fiecare an echivalează în jur de 50 de copii. Cursurile se ţin în weekend sau după-amiază cu profesori acreditaţi. Şi cadrele didactice au acces, iar preţurile ajung la 600