Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă în cazul accidentului de la Maternitatea Giuleşti, soldat deja cu decesul a patru dintre bebeluşi, simultan derulându-se şi o anchetă internă declanşată de conducerea instituţiei.
Potrivit procurorului şef al Secţiei Urmărire Penală a Parchetului instanţei supreme, Marius Iacob, ieri au fost audiaţi mai mulţi angajaţi ai Maternităţii Giuleşti, cu excepţia asistentei responsabile de salonul de Terapie Intensivă la momentul producerii incendiului, care se afla în stare de şoc.
În ceea ce priveşte cauza evenimentului, Iacob a spus că există mai multe piste urmărite de specialişti, primele cercetări indicând că incendiul a izbucnit în interiorul salonului, aparatura medicală fiind arsă.
În paralel cu ancheta specialiştilor şi cea internă demarată de conducerea spitalului s-a dispus necropsia în cazul celor trei bebeluşi decedaţi la Maternitatea Giuleşti.
Arafat: Toţi copiii au fost identificaţi
Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat ieri că toţi copiii au fost identificaţi, iar procurorii vor face teste ADN tuturor bebeluşilor şi părinţilor, pentru a a fi siguri că nu s-a făcut nicio greşeală.
Raed Arafat a spus că intervenţia de la maternitatea Giuleşti a fost una care a decurs normal, că au fost mobilizate structuri care intervin zi de zi, dar şi altele speciale, şi că toate spitalele, inclusiv private, au sunat pentru a acorda ajutor.
"Inclusiv spitale private ne-au sunat să ne spună că dacă avem nevoie de locuri, ne vor pune la dispoziţie", a mai declarat Raed Arafat, care a calificat modul în care s-au implicat unităţile sanitare drept "un exemplu de solidaritate".
Tot ieri, la Maternitatea Giuleşti au venit şi inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti pent