Un comando pentru explicaţii: Bogdan Marinescu - directorul Maternităţii Giuleşti, Radu Bălănescu - managerul spitalului Grigore Alexandrescu, - Victor Iovici - viceprimar al Capitalei, Cseke Attila - ministrul sănătăţii, Raed Arafat - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii În pofida victimelor, directorul Maternităţii şi oficialii Ministerului Sănătăţii desfid întreaga opinie publică: s-a intervenit "normal", nu este cazul să-şi dea demisia. Catastrofa, apărută după trecerea spitalelor la Primăria Bucureştiului, pune sub semnul întrebării justeţea acestei decizii.
Cauza celei mai grave catastrofe din istoria spitalelor româneşti din ultimele decenii, incendiul de la Spitalul "Panait Sarbu" care a avut ca rezultat moartea a 4 nou-născuţi şi arsuri grave pentru alţi şapte, nu este cunoscută.
Cel mai probabil a fost vorba de un scurtcircuit de la un fir care alimenta aparatul de aer condiţionat combinată cu neglijenţa personalului care nu a observat la timp declanşarea incendiului.
Însă oameni din sistem afirmă că astfel de spitale, găzduite de clădiri vechi de 100 de ani, cu instalaţii vechi şi de capacitate redusă, nu au ce căuta în secolul XXI şi că autorizaţia de funcţionare se primeşte doar prin influenţa directorilor.
Spitalul, cunoscut ca Maternitatea Giuleşti, este condus de 27 de ani fără întrerupere de acelaşi om, doctorul Bogdan Marinescu.
Într-o conferinţă de presă care a avut loc ieri, ministrul sănătăţii, împreună cu secretarul de stat, cu reprezentanţi ai Primăriei Bucureşti, care administrează spitalul, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai spitalelor unde au fost transferaţii cei internaţi la Giuleşti, au vorbit despre modul "normal" în care s-a intervenit la faţa locului, despre victime, însă nimic despre cine este vinovat.
Cseke Attila, ministrul sănătăţii, s-a referit la incendiul de la m