Totodată, din cauza datoriilor acumulate de unitatea medicală, angajaţii sunt neliniştiţi întrucât se zvoneşte că nu mai sunt bani de salarii.
Angajaţii spitalului se gândesc cu îngrijorare că este posibil să nu-şi mai primească salariile, deşi preşedintele Consiliului de Administraţie, medicul Dan Manu dă asigurări că nu va fi chiar aşa. „Nu ştiu cine a scos asemenea zvonuri, însă nu sunt reale. Oamenii îşi vor primi banii la termen şi situaţia este gestionabilă", spune, încrezător, Dan Manu.
„Noi ne facem griji că nu se ştie niciodată. De la o zi la alta ne putem trezi fără salarii de tot, cu problemele care sunt.", spune o asistentă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.
Vina este a Casei de Asigurri de Sănătate
„Ar trebui să existe o casă autonomă, a judeţului, pentru o bună gestionare a banului, nu ca acum, când CAS aruncă banii unde şi cum vrea, câte o ciozvârtă pe la fiecare spital după cum sunt vremurile", explică Dan Manu.
Datoriile Spitalului Judeţean din Piteşti aproape că s-au dublat în ultimul an. În vara anului trecut, spitalul avea datorii de doar aproximativ 4 milioane de euro, acum ajungând la 7.
Pacienţii îşi cumpără de cele mai multe ori absolut totul, de la perfuzii până la vată şi medicamente, iar medicii sunt şi ei siliţi să achiziţioneze pe banii lor cele necesare profesării meseriei.
„Acum apar problemele cu furnizorii, dar sperăm ca datoriile să fi plătite la timp şi să mai avem înţelegere pentru că mi-e frică să mă gândesc ce s-ar întâmpla dacă vom ajunge într-un blocaj total", spune preşedintele CA.
Acelaşi Consiliu a decis, ca banii să plece numai către priorităţi: medicaţie de urgenţă, alimente reactivii necesari, benzina pentru ambulanţe şi utilităţile.
„Maternitatea este sigură"
Maternitatea de la Spitalul Judeţean este singura