Banca din conturile căruia au fost furate 2,2 milioane de euro, dintre care 600.000 de euro nu au fost recuperaţi niciodată, încearcă să recupereze banii de la moştenitorii lui Jahani Farid, alias Paul Valută, care a murit în închisoare, în 2009, după ce a făcut greva foamei. BRD încearcă să pună sechestru pe bunurile moştenite de cei doi copii ai interlopului şi de văduva lui Paul Valută, suspectat că a fost organizatorul jafului şi că banii au ajuns la el.
Firma din conturile căruia au fost furaţi banii şi BRD Craiova, al cărei angajat a orchestrat împreună cu Valută furtul de 2,2 milioane de euro, încearcă din mai 2009 să pună mâna pe o parte din averea interlopului craiovean, care a decedat în urmă cu un an şi jumătate.
Valută avea mai multe imobile în Craiova, iar banca încearcă să-i împiedice pe moştenitori să vândă acele imobile, după ce le-au moştenit de la Jahani Farid, care a decedat în ianuarie 2009. El a intrat în greva foamei după ce a fost arestat, iar după un an a slăbit 60 de kilograme şi a murit de foame în Penitenciarul Timişoara.
De atunci, banca şi firma păgubită încearcă să recupereze cei 600.000 de euro dispăruţi fără urmă, pe care poliţiştii nu au reuşit să-i găsească nici după doi ani şi jumătate de la cel mai mare furt dintr-o bancă din România. Deşi nu există dovezi că au fost implicaţi în vreun fel în furt, Petruţa Jahani şi cei doi copii ai lui Paul Valută, au un proces cu BRD din mai 2009.
Ei nu pot să se folosească de averea tatălui lor, până la finalul procesului, când instanţa de judecată trebuie să stabilească dacă Paul Valută a fost implicat în jaf şi dacă bunurile sale, moştenite de nevastă şi copii, vor fi vândute ca să fie despăgubite banca şi firma din conturile căreia au fost furaţi cei 2,2 milioane de euro.
Dosarul e suspendat şi trimis la Curtea Constituţională
Ma