Conform proiectului de ordonanta obtinut de AGERPRES, Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii si Ministerul Mediului vor primi cei mai multi bani la rectificarea bugetara.
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale va primi suplimentar 4,365 miliarde lei, reprezentand transferuri de la bugetul de stat catre bugetul asigurarilor sociale de stat, pentru echilibrare, finantarea drepturilor persoanelor cu handicap, precum si pensiile I.O.V.R., indemnizatii reparatorii, alocatii de stat pentru copii, alocatii familiale, indemnizatii pentru cresterea copilului si alte ajutoare sociale.
Ministerul Sanatatii va primi 2,816 miliarde lei, reprezentand transferuri din bugetul de stat catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate pentru acoperirea deficitului, Ministerul Mediului si Padurilor - 241,2 milioane lei, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri - 207,1 milioane lei.
De asemenea, Ministerul Culturii si Patrimoniului National va obtine in plus 56,9 milioane lei, pentru finantarea proiectului privind restaurarea si reabilitarea monumentelor istorice si a proiectului privind reabilitarea si consolidarea unor cladiri culturale (Biblioteca Nationala a Romaniei, Teatrul I. L. Caragiale, etc.), Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale - 49,6 milioane lei, in principal, pentru plata serviciilor de inchiriere de licente aferente produselor Microsoft, iar Academia Romana - 17 milioane lei, pentru proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile.
Pe de alta parte, bugetele Ministerului Educatiei si Ministerului Administratiei si Internelor vor pierde cele mai mari sume in urma rectificarii bugetare, respectiv 117,76 milioane euro (494,6 milioane lei) si circa 113,52 milioane euro (476,8 milioane lei), conform proiectului de ordonanta obtinut de AGERPRES.
Produs