O statistică a pompierilor teleormăneni scoate în evidenţă o realitate extrem de neplăcută: din cele 97 de localităţi din judeţ, 22 nu au surse de alimentare cu apă în caz de incendiu.
Una dintre aceste localităţi este comuna Călmăţuiu de Sus, situată la aproximativ 20 de kilometri de Roşiorii de Vede. Dar, dacă în comună ar avea loc un incendiu de proporţii,cea mai apropiată sursă de apă este la 32 de kilometri, potrivit raportului întocmit de subunitatea roşioreană. „Toţi comandaţii de detaşament, şefii de echipaje, cât şi conducerea inspectoratului judeţean pentru situaţii de urgenţă (ISU) cunosc exact situaţia aceasta şi îşi iau măsurile necesare ori de câte ori se anunţă un incendiu în zonă", a spus pentru „Adevărul de Seară", prim adjunctul ISU, col. Sandu Sorinel.
O autospecială pentru realimentare
Alte 21 de localităţi, dintre care 14 (Beuca, Bogdana, Dideşti, Drăcşănei, Drăgăneşti de Vede, Necşeşti, Rădoieşti, Săceni, Scrioaştea, Sfinţeşti, Siliştea Gumeşti, Tătărăştii de Jos, Troianu, Zâmbreasca), arondate Detaşamentului Roşiori şi şapte la Detaşamentul Turnu (Ciuperceni, Crîngu, Liţa, Putineiu, Segarcea Vale, Traian, Dracea) sunt în aceeaşi situaţie. „În niciunul dintre aceste sate nu se pleacă cu o singură autospecială. De fiecare dată au plecat două echipaje, pentru ca una să poată merge să realimenteze, iar cealaltă să stingă focul. Dacă incendiul este de proporţii, se poate pleca şi cu mai multe maşini, iar dacă subunitatea epuizează tot ce are, se cere sprijin de la unităţile învecinate", a mai spus col. Sandu. Din fericire, până la această dată, nu s-au înregistrat incendii de proporţii, care să-i prindă „descoperiţi" pe pompieri.