După ce a fost voluntar timp de opt ani, tânărul s-a angajat în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din Ploieşti, iar de anul acesta şi-a înfiinţat propriul ONG.
Cosmin este un tânăr dedicat activităţilor în care se implică, reuşind, astfel, să ajungă de la statutul de voluntar, la cel de angajat al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Prahova. Ascesiunea lui în domeniu nu a fost însă, uşoară, fiind printre primii voluntari care au acţionat în România.
În anul 2000, pe când avea doar 16 ani, s-a înscris ca voluntar antidrog, alături de alţi nouă tineri, colegi de-ai săi din cadrul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul".
„La început, am fost 24 de voluntari, din diferite şcoli, care eram foarte motivaţi şi uniţi. Mergeam la Centru ca şi cum am fi avut o activitate extraşcolară, aşa cum alţii merg la un club şi practică un sport", spune Cosmin.
Coordonatorul tinerilor
În 2004, el a devenit coordonatorul voluntarilor antidrog din Ploieşti, iar atunci lucrurile au devenit mult mai serioase pentru el. În 2007, timp de două luni, tânărul a lucrat la Comunitatea Terapeutică Antidrog de la Brebu şi a avut câteva experienţe pe care spune că nu le va uita niciodată.
„Prima zi de muncă a fost de fapt o tură de noapte, când am stat cu doi pacienţi şi mi-a fost foarte teamă, tot timpul, că unul dintre ei va intra în sevraj. La un moment dat, chiar a făcut acest lucru, doar că nu a avut reacţii violente, ci doar s-a simţit foarte rău", explică el.
În 2008, fiind scose la concurs două posturi în cadrul Centrului Antidrog de la Ploieşti, Cosmin a decis că este momentul să-şi încerce norocul. Angajarea în cadrul instituţiei a însemnat, pentru el, mai mult decât un vis împlinit. În ceea ce priveşte evoluţia consumului de droguri din municipiu de când a interacţionat cu acest domeniu, tânărul spune că