Valul concedierilor colective continuă la Brăila. În următoarea perioadă peste 600 de oameni vor îngroşa rândurile la şomaj. Ei se vor alătura celor peste 10.000 de şomeri în lupta pentru găsirea unui loc de muncă.
Noii şomeri provin din administraţia publică generală, activităţi de ordine publică şi de protecţie civilă, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, dar şi din activităţi de asistenţă spitalicească.
„Pentru perioada ce va urma şi-au comunicat intenţia privind efectuarea de concedieri colective patru angajatori cu sediul social în judeţul Brăila care au estimat concedierea colectivă a 636 salariaţi cu domiciliul în judeţul Brăila", spune Simona Cîrligea, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Sănătatea şi CET-ul, în pragul disperării
Spitalul Judeţean de Urgenţă va rămâne fără 365 de oameni, astfel încât numărul de angajaţi să ajungă la 1.276. Criteriul după care vor fi făcute disponibilizările este cel al performanţei şi nu „ultimul venit, primul plecat", aşa cum a propus sindicatul.
„Am avut şi vom avea discuţii cu sindicatele. Am constatat că interesele celor care reprezintă sindicatele sunt uneori individuale, nu pentru membri", spune Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean.
Nici angajaţii de la CET nu o duc mai bine. În acest moment o parte dintre aceştia sunt în şomaj tehnic, iar până la 1 noiembrie toţi angajaţii vor trece prin această procedură.
În plus, „în jurul datei de 14 septembrie 81 de persoane vor fi concediate colectiv", spune Ionel Pătraşcu, directorul CET.