Acţionarii privaţi sunt primii care şi-au depus candidaturile pentru un loc în Comitetul Reprezentanţilor care va supraveghea administrarea Fondului Proprietatea de către Franklin Templeton. Miza este însă pe cine anume va desemna statul român să îi reprezinte interesele.
Până ieri, 18 iulie, Fondul Proprietatea (FP) a primit trei candidaturi pentru cele cinci locuri de membru în Comitetul Reprezentanţilor cu două zile înaintea expirării termenului limită. Desemnarea componenţei comitetului va avea loc în cadrul AGA din 6 septembrie.
Una dintre candidaturi aparţine avocatului Corin Trandafir, 41 de ani, care reprezintă interesele moştenitorilor familiilor Malaxa şi Auschnit - cei mai mari acţionari privaţi cu circa 6,6% din capitalul fondului. El este partener coordonator la casa americană de avocatură Rubin Meyer Doru& Trandafir şi a mai participat la conducerea fondului în ultimul an în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere. Consiliul se va desfiinţa odată cu preluarea administrării de către Franklin Templeton. Alături de susţinerea moştenitorilor Malaxa, Corin Trandafir se bucură şi de sprijinul unora dintre fondurile străine de investiţii acţionare la fond.
Al doilea avocat intrat în competiţie este Cristian Duţescu, 37 de ani, care reprezintă interesele fondurilor străine de investiţii Salink şi Coneglen, administrate de firma suedeză de investiţii East Capital. Cele două fonduri sunt acţionare cu circa 3% din capitalul FP. Duţescu este avocat coordonator la societatea de avocatură "Duţescu şi Asociaţii" cu experienţă în domeniul pieţei de capital.
"Am primit mandat de a candida din partea subfondurilor Salink şi Coneglen administrate de firma East Capital. Consider că este firesc să se regăsească reprezentanţi ai acţionarilor privaţi în organele de conducere ale fondului", a spus Cristian Duţescu.
A treia candidatură ap