Gloria de a intra în istorie drept brokerul care a intermediat cea mai aşteptată listare a ultimilor cinci ani şi mai puţin comisioanele reprezintă miza pentru care nouă dintre cele mai mari firme de brokeraj de pe piaţă, grupate în trei consorţii şi un intermediar independent, au intrat în competiţie la Fondul Proprietatea. Ieri la ora 14.00 a expirat termenul limită până la care firmele interesate îşi puteau depune ofertele, iar în privinţa ofertelor nu au existat surprize.
Imediat după depunerea ofertelor, a apărut primul scandal, firmele de brokeraj Unicredit CA-IB şi KBC Securities contestând oferta depusă de consorţiul Raiffeisen Capital&Investment (RCI), BRD şi ING Bank, pe motiv că aceştia ar fi întârziat cu 6 minute peste termenul limită.
"Pe camerele de înregistrare se vede că oferta a fost depusă la 14:06, adică după termenul limită, care era ora 14:00. Am depus o contestaţie la comisia de selecţie", au declarat reprezentanii KBC Securities.
Drept reacţie, Claudiu Cercel, vicepreşedinte pentru pieţele financiare la BRD-SocGen, a declarat că contestaţia depusă de companiile de brokeraj UniCredit CA-IB şi KBC Securities reprezintă "o tactică puerilă de competiţie".
"Noi avem confirmarea din partea Fondului Proprietatea că am depus oferta în termenul legal, aşa că această contestaţie nu este decât o tactică puerilă de competiţie, bazată probabil pe un ceas care nu era potrivit", a declarat Cercel.
La scurt timp de la reacţia oficialului BRD, conducerea Raiffeisen Capital & Investment a declarat pentru Mediafax că oferta a fost depusă cu circa cinci minute înainte de expirarea termenului limită.
"Am primit ştampila de înregistrare la ora 13:56, înainte de expirarea termenului. Documentaţia trebuia pusă într-o cutie, însă noi am urcat la sediul fondului cu două cutii mai mici pentru că nu puteam să urcăm direct cu una m