Autorităţile sanitare au început să monitorizeze populaţia sinsitrată imediat după inundaţiile din luna iunie. Starea de sănătate a persoanelor care s-au mutat în cartierul de module s-a agravat, iar acum nu mai este nicio persoană care să nu fie luată în evidenţă cu vreo afecţiune.
Dacă imediat după inundaţii o personă din trei nu avea nicio afecţiune, acum toţi sunt suferinzi.Ultimii care au necesitat îngrijire medical au fost copiii care au luat toţi vârsat de vânt.
"Nepotul are vărsat de vânt de o săptămână. Toţi s-au îmbolnăvit. Dacă stau toţi grămadă, beau de la acelaşi robinet şi se joacă în acelaşi loc mizerabil, nu ai cum să nu te îmbolnăveşti", a precizat Aglaia Botezatu, sinsitrată în vârstă de 72 de ani.
Toate personele din tabăra de module sunt tratae de medicii punctului medical, improvizat în una dintre modulele taberei.
"Ei săracii vor să ne ajute, însă nu au nici ei cu ce. În afară de aspirină, paracetamol şi extraveral, nu au nimic. Nici spirt nu mai au. Eu am probleme cu inima şi nici medicamente pentru mine nu mai găsesc şi nici medic de familie nu am", a adăugat Aglaia Botezatu.
Farmaciştii din Dorohoi par a fi singurii care îi mai ajută pe sinsitraţi. Aceştia nu mai percep sumele de bani, ce reprezintă diferenţele de la reţetele compensate. Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.