140 de familii locuiesc ca în Evul Mediu, în colonia amplasată lângă Zăvoi, la marginea oraşului
Mulţi nu au buletine, trăiesc în sărăcie, întrebându-se ce vor pune pe masă de pe o zi pe alta. Unii au mulţi copii şi locuiesc în nişte barăci improvizate, majoritatea fără autorizaţii de construcţie.
Municipalitatea a scăpat de sub control situaţia din colonia numită „ACH", amplasată lângă Zăvoi, în apropiere de strada Depozitelor. Terenul pe care s-au ridicat acele construcţii aparţile Apelor Române şi este amplasat la aproximativ 500 de metri de Râul Argeş.
250 de oameni la marginea societăţii
Cei mai mulţi dintre cei peste 250 de oameni din colonia ACH trăiesc şi muncesc aproape în ilegalitate. Nu au decât apă rece de la o cişmea din capul străzii, iar de încălzit iarna doar cu la sobă, cine o are şi pe aceea. Mulţi dintre copiii născuţi aici sau chiar şi dintre maturi nu au buletin pentru că nu au domiciliu stabil. „Copiii mei nu au buletine pentru că nu avem domiciliu stabil. Nici eu nu am. Stăm aici de 15 ani şi nu putem să facem nimic că nu avem buletin", spune Ana Grigore, de 53 de ani, una dintre femeile care locuieşte în colonie.
Femeia are o familie numeroasă, adică nu mai puţin de 12 copii, însă unii dintre ei sunt plecaţi la casele lor. „Am avut 12 copii, dar unii sunt plecaţi. Mai am şi doi nepoţi cu mine, de la o fată de-a mea care s-a despărţit şi a venit aici şi stă şi ea", spune Ana Grigore. Niciunul dintre cei 13 membri ai familiei Grigore, care locuiesc într-o singură cameră, nu şi-a făcut buletin.
Cu toate acestea, doi băieţi dintre membrii familiei Grigore sunt elevi la Liceul nr. 9 din Piteşti. „E foarte greu să îi ţinem la şcoală, dar ce să facem, ne luptăm cât om mai putea", spune bunica Ana.
Familia Grigore munceşte, Ana este femeie de serviciu la câteva blocuri, soţul ei prin construcţii şi cu ziua pe u