3.900 de braşoveni au renunţat, de voie, de nevoie, la servicile CET Braşov, în acest sezon. 300 de angajaţi ai centralei electrotermice vor fi disponibilizaţi în perioada următoare, în cadrul programului de restructurare.
Astăzi a fost ultima zi pentru depunerea cererilor de debranşare de la CET. 3.000 de familii au solicitat deconectarea de la sistemul centralizat de încălzire, iar alte 900 de apartamente au fost debranşate obligatoriu de către CET, pentru că în blocurile în care se află acestea majoritatea proprietarilor au deja montate centrale de apartament.
Concomitent, conducerea CET a elaborat schema de restructurare a întreprinderii. „Vor fi disponibilizaţi, în etape, 300 de angajaţi cuprinşi în actuala schemă", a declarat Florin Cuţitei, directorul CET Braşov.
Angajaţii CET ameninţă cu revolta
Speriaţi de măsurile anunţate, angajaţii CET sunt hotărâţi să meargă la Bucureşti şi să ceară guvernanţilor o rezolvare. „Luni va avea loc o nouă întrunire a Consiliului de Administraţie, iar marţi angajaţii vor afla care sunt deciziile reprezentanţilor societăţii. Oamenii sunt extrem de nemulţumiţi de măsurile preconizate şi sunt hotărâţi să facă apel la guvern pentru rezolvarea problemelor societăţii. S-ar putea să asistăm la o revoltă colectivă", a spus Paul Mocanu, liderul sindical de la CET Braşov.
Deşi subvenţiile au fost eliminate pentru încălzirea în această iarnă, guvernul ar putea reveni asupra acestei măsuri. „Vom propune premierului Emil Boc menţinerea subvenţiilor în acest an. Trebuie să se oprească investiţiile în tehnologiile vechi şi înlocuirea lor cu unele noi, pentru reducerea consumului de energie primară şi diminuarea poluării", a declarat preşedintele Institutului de Studii şi Proiectări Energetice, Dan Gheorghiu.
„Societatea va fi restructurată în iarnă, iar firma Bepco va deveni furnizorul de agent