Carnea rosie creste riscul bolilor de inima cu 30 la suta. Carnea de peste reduce insa cu 24 la suta riscul aparitiei unor probleme cardiace, in timp ce consumul de carne de pui reduce cu 19 la suta riscul imbolnavirii Persoanele care mananca de doua ori pe saptamana carne rosie, de vita, de porc, de vanat, de miel, proaspata sau prelucrata, prezinta un risc crescut de a suferi de boli cardiovasculare, informeaza "Daily Mail". Potrivit cercetatorilor de la Scoala de Sanatate Publica Harvard din Boston, SUA, riscul de a suferi de boli de inima creste cu pana la 30 la suta, comparativ cu persoanele care mananca o data pe saptamana sau mai rar carne rosie. Cercetatorii au analizat dieta a peste 84.000 de persoane, cu varste cuprinse intre 30 si 55 de ani, iar apoi i-au supus pe participantii la studiu la diferite analize, pentru a vedea cum influenteaza dieta aparitia anumitor boli. Rezultatul a aratat ca, pe parcursul monitorizarii, 952 de voluntari au murit din cauza unor boli coronariene, aparute in urma unei alimentatii nesanatoase, scrie Gandul.
Berea creste riscul de psoriazis. Femeile care consuma bere in mod regulat au un risc dublu de a face psoriazis, comparativ cu cele care nu consuma acest tip de bautura alcoolica, arata un studiu american. Femeile care beau cinci pahare de bere pe saptamana au un risc de a dezvolta psoriazis de 1,8 ori mai mare decat cele care prefera alt tip de bautura. Cele care consuma bere fara alcool, vin sau alte bauturi nu sunt supuse acestui risc, mai arata studiul realizat pe un esantion de peste 82.000 de femei cu varste intre 27 si 44 de ani. Cercetarea mai arata ca pericolul ar putea fi cauzat de glutenul folosit in procesul de fermentatie a berii. "Femeile cu un risc mare de psoriazis ar trebui sa consume cu moderatie berea cu alcool", sugereaza autorii studiului de la Harvard Medical School, Boston. Psoriazisul este