În primele şase luni, aceştia au injectat în filialele locale peste 960 milioane euro
Gran Via România a investit aproape 123 de milioane de euro
Investitorii imobiliari străini au adus în primele şase luni cei mai mulţi bani la capitalul firmelor pe care le deţin în România, pe poziţia a doua plasându-se băncile, acestea fiind urmate de companiile de retail, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), citate de Mediafax.
Astfel, investitorii imobiliari străini au adus în primul semestru peste 390 de milioane de euro la capitalul firmelor pe care le deţin în România, cea mai mare subscriere fiind realizată la dezvoltatorul Gran Via România, cu acţionar majoritar spaniol, respectiv 122,8 milioane de euro. Alţi investitori imobiliari activi pe piaţa românească în primele şase luni au fost fondul scoţian DEGI, care a adus la capitalul a două firme - DEGI PGV Tower şi DEGI Millennium Tower - în total aproape 20 de milioane de euro, şi fondul austriac Europolis, care a majorat cu 10,7 milioane de euro capitalul proiectului de birouri deţinut în cadrul complexului Sema Parc din Bucureşti, în timp ce Global Finance a adus peste 16 milioane de euro la două firme.
Turcii de la Garanti au adus în România peste 137 de milioane de euro
În ceea ce priveşte sectorul bancar, potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, băncile-mamă au subscris la capitalul subsidiarelor din România aproape 380 de milioane de euro. GE Garanti Bank figurează în statisticile Oficiului ca având cel mai mare aport din acest sector, cu aproximativ 137,6 milioane euro. Alte subscrieri importante au fost realizate şi de cei de la Alpha Bank, care au injectat aproximativ 71,7 milioane de euro, Volksbank a adus în ţară 39 milioane de euro, în timp ce italienii de la Intesa Sanpaolo au făcut infuzii de capital de 29,7 milio