"Toată lumea afară să mâncăm brioşe", îndeamnă una dintre gazde pe cei care căscau gura prin camerele vaste ale casei din Mătăsari la desene şi fotografii expuse pe pereţi. "Şi cine vrea poate să-şi ia o bere din frigider..." Între timp în casă intră un cuplu cu un pepene în dar, iar afară se fac pregătiri pentru o proiecţie de film. E doar o seară obişnuită de marţi, la care e invitat oricine are drum prin zonă, la casa din Mătăsari, nr. 17.
Home Mătăsari este un proiect nou, început în urmă cu 6 luni ca experiment cultural şi social, de către Iulian Văcărean. Pentru început, ca să-şi testeze ideea, Văcărean şi încă 4 prieteni artişti au ocupat etajul 2 al unei case şi au transformat parterul în spaţiu cultural. În casă are loc în fiecare săptămână un eveniment, ca de exemplu o seară de film, o piesă de teatru, o expoziţie de artă sau o petrecere. Pentru moment, parterul imens găzduieşte proiectul Romanian Papergirl (romanianpapergirl.com) care-şi propune să promoveze arta adunând laolaltă lucrări trimise de tineri artişti, dar şi de artişti deja cunoscuţi ca Nicolae Comănescu sau Saddo.
După ce desenele, colajele şi fotografiile culese de Papergirl vor fi luate de pe pereţii casei din Mătăsari la sfârşitul lunii, vor fi distribuite de voluntari, pe biciclete, prin tot oraşul.
De fapt, proiectul Home Mătăsari, dincolo de a oferi un spaţiu de întâlnire pentru oameni din aceleaşi cercuri urbane, vrea să dezvolte pe termen lung un sistem aparte care să mute studenţii din cămin în case.
Astfel într-o perioadă de 5 ani Văcărean vrea să mai închirieze 3 locuinţe cu etaj în capitală şi să le doneze altor studenţi artişti care vor transforma la rândul lor parterul într-un fel de cafenea culturală. Astfel, fie că este vorba despre muzică, teatru sau literatură, în casele studenţilor vor avea loc constant evenimente şi petreceri "la parter", care să î