Din acest weekend, oraşul se îmbogăţeşte cu inedite lucrări plastice realizate din materiale reciclabile. Trecătorii sau vizitatorii le pot admira în parcurile de la Muzeul de Artă Vizuală, Casa Cuza şi Grădina Botanică
De astăzi, gălăţenii pot admira unele dintre cele mai noi şi mai originale opere plastice din România. Este vorba despre lucrările tridimensionale din materiale reciclabile, realizate pe tot parcursul taberei de creaţie „Alandala” de la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi.
Evenimentul a început în urmă cu aproape trei săptămâni cu scopul de a oferi posibilitatea celor opt artişti gălăţeni participanţi la manifestare să realizeze lucrări originale din deşeuri.
„Acestea sunt amplasate în locuri publice din municipiul Galaţi şi pot fi văzute în parcurile de la Muzeul de Artă Vizuală, Casa Cuza şi Grădina Botanică”, ne-a declarat Eduard Costandache, cel care s-a ocupat de organizarea taberei.
De altfel, prima lucrare a fost expusă joi la Grădina Botanică. Este vorba despre lucrarea „Acvariu” a Gabrielei Moise.
„Îngerii vegetali” ai Sorinei Vădeanu şi „Macromicroscopul” Mihaelei Lefterache au poposit în curtea Casei „Cuza”. Astăzi, şi apoi luni, vor fi expuse şi celelalte lucrări.
Prin intermediul acestor „instalaţii plastice”, artiştii doresc să atragă atenţia asupra protejării mediului, într-o ţară în care nu se pune aproape deloc preţ pe reciclare şi pe protejarea naturii.
Materialele folosite la realizarea lucrărilor au fost bidoane din plastic, deşeuri din fier, plase de ţânţari, bucaţi de lemn, materiale plastice şi din aluminiu, cutii goale de bere şi de ulei.