Apele sulfuroase de la Băile Dăneşti vindecă afecţiuni reumatismale, post traumatice, neurologice şi ginecologice. Personalul specializat le oferă celor suferinzi consultaţii şi tratament cu şanse foarte mari de recuperare.
La mai puţin de 15 kilometri pe drumul care leagă municipiul Baia Mare de Cavnic, se află localitatea Dăneşti, care adăposteşte cunoscutele băi cu apă sulfuroasă. „Apele sulfuroase de la Dăneşti tratează cu succes afecţiuni reumatismale de tip inflamator sau degenarativ, afecţiuni ginecologice, cardio-vasculare, dermatologice şi neurologice. Rivalizează cu succes cu apele de la Herculane sau Căciulata", explică Mona Medan, medic specialist în recuperare medicală.
Băi certificate de către Ministerul Sănătăţii
Atestate documentar încă de la sfârştul secolului al XIX-lea, Băile Dăneşti au fost renovate din temelii în urmă cu trei ani. Acum băile beneficiază de un complex modern, de trei stele, care are o capacitate de cazare de 60 de locuri şi o bază de tratament pentru 130 de persoane pe zi. „Avem un kinetoterapeut specialist şi personal medical calificat care să se ocupe de tratamentul clienţilor noştri", afirmă Cristel Froicu, administratorul complexului „Secret Garden" de la Dăneşti. „În urmă cu doi ani am obţinut şi recunoaşterea Ministerului Sănătăţii, care a certificat proprietăţile curative ale apelor sulfuroase de la Dăneşti", adăugă Froicu.
Tratamente ca la Herculane şi Căciulata
În urmă cu trei zile, Băile Dăneşti au fost dotate cu aparatură pentru taratamentele galvanice sau Faraday. „Acestea sunt folosite în fizioterapie, în principal pentru terapia durerii de origine nervoasă sau musculară şi după atrofii musculare cauzate de imobilizări prelungite. Acestea combină acţiunea curentului continuu cu efectul termic al apei", afirmă Mona Medan. Pe lângă turiştii care vin la tratament, fiec