Situaţia actuală în Medicina dentară nu trebuie să ne uimească, ea este rezultatul absolut firesc al concepţiei „democratice dentare“ în virtutea căreia puterea vine de jos şi se sprijină în mod esenţial pe majoritate. Practic, aceasta duce, în concluzie, la excluderea competenţelor reale, căci competenţa reprezintă întotdeauna o superioritate cel puţin relativă, care nu poate fi decât apanajul unei minorităţi, minoritatea chirurgicală. (...)
În acest Publicitate context, în şedinţa Biroului Executiv al Colegiului Medicilor Dentişti din România din 5 iulie 2010, ca urmare a solicitării Comitetului Director al Societăţii Române de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, a fost convocată pentru 16 iulie 2010 Conferinţa de Consens cu tema: Ghidurile de practică în chirurgia dentoalveolară şi chirurgia oro-maxilo-facială. Biroul Executiv al CMDR a hotărât participarea la această conferinţă a următoarelor comisii implicate în dezbaterea proiectelor de ghiduri propuse şi anume: comisiile Profesional-ştiinţifică şi de Chirurgie oro-maxilo-facială ale CMDR, precum şi comisiile de Chirurgie oro-maxilo-facială şi de Specialităţi medico-dentare ale Ministerului Sănătăţii. Elaborarea ghidurilor de practică în cele două specialităţi s-a realizat respectându-se standardele impuse de „Appraisal of Guidelines for research and evaluation“ (AGREE, 2003). (...) Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
Situaţia actuală în Medicina dentară nu trebuie să ne uimească, ea este rezultatul absolut firesc al concepţiei „democratice dentare“ în virtutea căreia puterea vine de jos şi se sprijină în mod esenţial pe majoritate. Practic, aceasta duce, în concluzie, la excluderea competenţelor reale, căci competenţa reprezintă întotdeauna o superioritate cel puţin relativă, care nu poate fi decât apanajul unei minorităţi, minoritatea chirurgica