Bugetele companiilor de stat au fost revizuite prin reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii, dar nu şi a fondului de salarii, astfel că salariul mediu a rămas nemodificat şi după tăierea salariilor bugetarilor, ajungând la peste 13.000 lei la Romatsa, identice fiind şi contractele directorilor. Bugetele de venituri şi cheltuieli pe 2010 ale companiilor din subordinea ministerelor Transporturilor şi Economiei au fost rectificate de Guvern prin mai multe hotărâri, prin reducere
Bugetele companiilor de stat au fost revizuite prin reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii, dar nu şi a fondului de salarii, astfel că salariul mediu a rămas nemodificat şi după tăierea salariilor bugetarilor, ajungând la peste 13.000 lei la Romatsa, identice fiind şi contractele directorilor.
Bugetele de venituri şi cheltuieli pe 2010 ale companiilor din subordinea ministerelor Transporturilor şi Economiei au fost rectificate de Guvern prin mai multe hotărâri, prin reducerea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, altele decât cele aferente producţiei, programate pentru semestrul II.
Hotărârile aprobate de Guvern nu au diminuat însă fondurile de salarii şi nici numărul de personal prognozat pentru sfârşitul anului din aceste companii, iar nivelul câştigului mediu lunar pe salariat a rămas identic cu cel aprobat la începutul anului.
Astfel, câştigul mediu lunar a rămas la acelaşi nivel în companiile Romavia (3.717 lei), Romtehnica (3.811 lei), Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (3.626 lei), Societatea de Administrare a Activelor Feroviare (3.821 lei), Autoritatea Aeronautică Civilă Română (7.318 lei), Romatsa (13.739 lei), Tarom (5.070 lei), Registrul Auto Român (3.738 lei).
Nemodificat a rămas şi câştigul mediu lunar în companiile Transelectrica (4.070 lei), Hidroelectrica (5.020 lei), Nuclearelectrica (7.420 lei), complexele energetic