Procurorii teleormăneni au demarat o anchetă privind posibila fraudare a sesiunii examenului de bacalaureat care a avut loc în iunie-iulie 2010.Ancheta vizează patru eleve de la Grupul Şcolar Tehnic Alexandria, care sunt suspectate că au oferit bani în schimbul unor note mai mari, 22 de profesori care au corectat lucrările şi „intermediari“ din Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman.
Ancheta procurorilor a plecat de la o reclamaţie făcută de un elev nemulţumit că a picat examenul de bacalaureat. Acesta a povestit că patru dintre colegele sale de la Grupul Şcolar Tehnic Alexandria şi-au aranjat examenul de bacalaureat contra unor sume de bani. Surse apropiate anchetei au precizat că, din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit că elevele ar fi plătit câte 500 de lei pentru fiecare probă la care li s-a mărit nota. Banii ar fi trecut prin mâna unor intermediari din comisia judeţeană de bacalaureat a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Teleorman, după care au ajuns la profesorii corectori.
Aceleaşi surse susţin că procurorii au intrat în posesia lucrărilor celor patru eleve şi au constatat că între notele iniţiale şi cele de după contestaţii diferenţele au fost mari. În plus, unele lucrări erau „însemnate“, ceea ce a declanşat suspiciunea că elevele au fost ajutate de evaluatori.
Una dintre elevele ajunse în atenţia procurorilor este Mihaela Vasile, elevă a Grupului Şcolar Tehnic Alexandria, care a depus contestaţii la trei materii: română, matematică şi chimie. La matematică, nota i-a crescut de la 5.00 la 6,30, iar la limba română de la 5,75 la 6,80. Eleva a promovat bacalaureatul după contestaţii, la limită, cu media finală 6,03. În plus toate lucrările elevei încep cu acelaşi semn: „(subiecte) rezolvare“.
Acelaşi semn apare pe lucrarea unei alte eleve de la acelaşi liceu, Luminţa Trâmbez. Aceasta a promovat bacalaureatul cu 6,70. Alte