Pseudo-ştiinţa numită "neurosexim" îngrijorează anumiţi cercetători, care spun că perpetuează clişeele machiste, dându-le o notă ştiinţifică.
Femile nu au acelaşi simţ al orientării, bărbaţii nu suportă durerea, femeile nu ştiu să spună glume, bărbaţilor le place instinctiv culoarea albastru, iar femeile vin de pe Venus şi bărbaţii de pe Marte. De câţiva ani cercetătorii se străduiesc să demonstreze că există diferenţe majore la nivel neurologic între bărbaţi şi femei şi din ce în ce mai mulţi oameni cred în aceste în predispoziţii genetice pe sexe.
Pseudo-ştiinţa numită "neurosexim" îngrijorează anumiţi cercetători. Guardian citează un pasaj din cartea unei cercetătoare din Australia, care spune că "nu există mari diferenţe neurologice între sexe. Pot exista variaţii uşoare între creierul femeilor şi al bărbaţilor, dar cablajul este suplu, maleabil şi modificabil".
Studiile contestate sunt cele în care se spune că terminaţiile nervoase din creierul unei femei sunt diferite de cele din creierul unui bărbat.
Lise Eliot, profesor la Şcoala de Medicină din Chicago spune că este vorba doar despre o pseudo-ştiinţă care perpetuează clişeele machiste, dându-le o notă ştiinţifică.
"Da, sunt diferenţe fundamentale între sexe, dar trebuie observat că aceste diferenţe se măresc odată cu înaintarea în vârstă, pentru că prejudecăţile asupra intelectului copiilor sunt intensificate de cultura noastră sexuată. Copiii nu moştenesc diferenţe intelectuale, ei le învaţă, sunt rezultatul a ceea ce aşteptăm noi de la un băiat sau de la o fată", a explicat profesorul.
Sursa: Realitatea.net
Pseudo-ştiinţa numită "neurosexim" îngrijorează anumiţi cercetători, care spun că perpetuează clişeele machiste, dându-le o notă ştiinţifică.
Femile nu au acelaşi simţ al orientării, bărbaţii nu suportă durerea, femeile nu ştiu să spună gl