● Ce probleme au semnalat românii din provincie, de când umblaţi haihui prin ţară cu studiou mobil al Ştirilor Kanal D?
Cel mai tare îi preocupă situaţia zilei de mâine, faptul că salariile sunt din ce în ce mai mici şi că nu mai au locuri de muncă. Sunt foarte mulţi oamenii care nu îşi mai pot permite să plătească nici măcar cheltuielile de întreţinere a unei case, chiria sau rata la bancă şi care acum îşi fac griji că vor rămâne pe drumuri. În provincie, timpul are o altă valoare. Oamenii au un alt ritm de viaţă, parcă sunt mai liniştiţi, mai calmi, însă li se citeşte îngrijorarea pe faţă şi povara vieţii grele pe care o duc. Am rămas surprins de numărul mare de români care trăiesc în străinătate şi pe care acum i-am întâlnit în timpul vacanţei de vară. Sunt foarte multe familii care au ales calea străinătăţii pentru a scăpa de condiţiile grele din România.
● Aţi găsit soluţii la problemele lor?
Jurnaliştii sunt relee de retransmisie, suntem o portavoce a celor care nu au reuşit să se facă auziţi până acum. Noi nu rezolvăm problemele, dar găsim soluţii. În acelaşi timp nu încercăm să facem spectacol din suferinţa oamenilor. Au fost cazuri pentru care am găsit soluţii şi sunt cazuri care necesită o perioadă mai lungă de documentare şi implicare. Nu poţi să preiei un caz şi să asculţi doar vocea unei părţi. La Sibiu şi Iaşi am avut o întâlnire publică cu autorităţile cărora le-am prezentat cazurile strânse de noi. Am primit asigurări că se vor lua în discuţie problemele aduse de noi în atenţia autorităţilor, şi vom urmări modul de soluţionare.
● E viaţa ta mai puţin palpitantă de când ai renunţat la raiduri, urmăriri, alături de colegii din poliţie?
Viaţa mea e acum mai liniştită, dar nu am renunţat definitiv la pasiunea mea de a participa la acţiunile în forţă ale poliţiei. Nu este uşor însă nici să