Toata lumea a sesizat razboiul mediatic purtat impotriva presedintelui Basescu de posturile de televiziune ale "mogulilor" S. O. Vantu si D. Voiculescu.
Realitatea TV si Antena 3 (in special) s-au intrecut, in timpul ultimei campanii prezidentiale, in denigrarea candidatului Basescu. Orice acuza, fie ea proasta sau contradictorie, a fost folosita, orice lovitura a fost permisa. S-a format chiar un grup de "specialisti in Basescu", invitati concomitent sau alternativ pe micile ecrane. Grupul este alcatuit din jurnalisti compromisi moral, precum S. R. Stanescu sau B. Chireac, axati monocord pe "tema Basescu". Analisti mai seriosi, ca E. Hurezeanu ori C. T. Popescu, atrasi cu bonificatiile uriase oferite de "moguli", au devenit, mai ales, dupa "prezidentiale", ceva mai discreti, realizand ca enormitatile difuzate de posturile la care s-au angajat sunt cu dus-intors. Mercenarii fara scrupule, platiti de "moguli", au mai putine griji de acest tip. In politica se vor gasi mereu "investitori" dispusi sa angajeze "soldati mediatici" pentru o cauza sau alta. N-ar fi de mirare daca maine sau poimaine i-am vedea pupand unde au scuipat, injurandu-i pe cei laudati ieri, distrugand statuile pe care le-au pus pe soclu. Argumentele ar fi cam aceleasi, teoriile de apel neschimbate, vehementa la fel de mare.
In ciuda linsajului cotidian, d-l Basescu a castigat "prezidentialele". Se parea ca, dupa terminarea bataliei, lucrurile vor reintra in normal. N-a fost asa. D-l Basescu a anuntat ca prioritatea celui de-al doilea (si ultimul) mandat al sau va fi demolarea "sistemului ticalosit" de pile, relatii si cunostinte (PCR!) instapanit pe tara, dupa "revolutia din 1989". In primul mandat, "colaborarea" cu PNL-ul i-a blocat orice tentativa de reformare a administratiei. Reales, presedintele avea totusi sansa unui guvern condus de partidul din care a venit, PDL-ul. Timpurile