După şase zile de concerte, vizionări de filme şi workshopuri tematice, vamaioţii se pregătesc pentru ultima zi de festival, care promite reprize de rock alternativ, punk, heavy metal sau folk.
Încă de la începutul săptămânii, plaja din Vama Veche a fost ocupată de vamaioţii care au dansat, au vizionat filme sau piese de teatru sau au stat cu picioarele în nisip şi cu urechile ciulite la vorbele şi poveţele regizorilor aflaţi la cea de-a opta ediţie a Festivalului Stufstock 2010, ce se va încheia la acest sfârşit de săptămână.
Terasele din Vamă au fost luate cu asalt de sutele de participanţi care, în prima zi de festival, s-au bucurat de piesa de teatru "G.O.D.", în regia lui Marcel Ţop, dar şi de proiecţia filmului "Kapitalism, reţeta noastră secretă", prilej cu care regizorul Alexandru Solomon a discutat şi a răspuns la întrebările puse de cei prezenţi.
Fotografii şi retrospective de film
Totodată vamaioţii s-au bucurat şi de un workshop de fotografie, unde s-a ţinut un curs teoretic şi unul practic de fotografie de noapte, de o retrospectivă a Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi, dar şi de lecţii de bass şi jam sessions la "categoria" RockSchool, fotografie de noapte.
Timp de cinci zile, cei prezenţi în Vamă au vizionat piese de teatru precum "Cum am mâncat un câine" sau "(Cu)Cuie în frunte", proiecţii precum "Nuntă în Basarabia" sau "Kapitalism".
De asemenea, programul Stufstock a cuprins şi lecţii de tobe, chitară, de monstraţii tehnice, la care s-au adăugat diverse poveşti, menite să creeze acea atmosferă a unui festival care la prima ediţie, în 2003, a strâns nu mai puţin de 15.000 de vamaioţi, dar şi 30 de artişti şi formaţii de muzică rock, 150 de muzicieni la 100.000 de Waţi de sunet şi lumină, însumând 18 ore de transmisie live şi 20.000 de oameni prezenţi.
Sfârşit