Lucrează de mai bine de 10 ani ca profesoară de limba şi literatura română la Liceul cu Program Sportiv din Slatina. Îşi pregăteşte elevii pentru concursuri, iar în timpul liber se ocupă de publicarea revistei şcolii.
Părinţii ei au fost cei care au sfătuit-o să aleagă meseria de dascăl, dorinţă împărtăşită şi de ea ulterior. Şi pentru că a absolvit liceul la secţiunea filologie, nu a fost greu să se decidă ce disciplină să le predea elevilor. „Te simţi bine, tânăr lucrând cu elevii. Îmi place spontaneitatea lor şi iubesc sensibilitatea artistică a copiilor şi frumuseţea gândurilor lor pe care le regăsesc la fiecare oră de curs în compunerile lor narative sau descriptive. Avem copii frumoşi, talentaţi şi creativi“, aşa îşi descrie profesoara Margareta Tudor profesia. Pentru a fi aproape de elevii ei, Margareta adoptă metode noi pe care le aplică la orele de curs. Dacă la început totul e joacă, mai târziu internetul este cheia spre succes.
Lucrează cu elevii în week-end-uri
„Începem studiul materiei prin a scrie compuneri deosebite. Elevii descriu momente pe care le-au trăit, pun titluri jucăuşe, şi totul devine o joacă. Copiilor le place literatura în general, gramatica li se pare mai grea. Le place să citească, sunt creativi. Acum avem deschiderea spre internet şi le punem filmuleţe, îmbinăm metodele de predare moderne cu cele tradiţionale“, explică profesoara. Şi ca orice dascăl care se respectă, Margareta trimte în fiecare an elevi la concursuri. Are elevi buni, cu care lucrează la şcoală dar şi suplimentar, în zilele de week-end. „Am un elev care a obţinut locul I, medalie de aur şi participare la etapa finală a concursului Evaluare în educaţie. De asemenea, elevii mei au mai participat şi la alte concursuri dar nu au reuşit până acum să se califice la etapa naţională şi către asta ne îndreptăm. Din acest motiv le spun elevilo