Varietatea alimentelor care exista ne pune deseori in incurcatura atunci cand vine vorba de ce sa alegem pentru a fi cat mai benefic pentru sanatatea noastra. Unele sunt bogate in proteine si fibre, altele in vitamine si minerale, iar altele contin fitonutrienti spre exemplu.
Potrivit everydayhealth.com, pentru a avea o dieta cat mai echilibrata incearca sa le incluzi pe cele de mai jos cat mai des in alimentatia ta.
1. Avocado
Acest fruct contine grasimi monosaturate care ar putea reduce riscul de cancer, boli de inima si diabet. In plus, are multe fibre si un antioxidant numit luteina, care ajuta la mentinerea sanatatii ochilor si pielii.
2. Mere
Sunt bogate in doua tipuri de antioxidanti care au rolul de a proteja celulele, ceea ce inseamna o reducere a riscului de cancer si afectiuni cardiovasculare, mai ales daca sunt consumate cu coaja cu tot.
3. Afine
Au antioxidanti despre care s-a demonstrat ca imbunatatesc functionarea ochilor si a creierului, fiind considerate unele dintre cele mai puternice alimente anti-imbatranire.
4. Varza
O portie de varza consumata mai des decat o data pe saptamana reduce riscul de aparitie a cancerului de colon la barbati cu 66%. In plus, stimuleaza sistemul imunitar, omoara bacteriile si virusii si ajuta la curatarea sangelui.
5. Peste
Doua portii de peste pe saptamana micsoreaza riscul de cancer, boli de inima, diabet, artrita, accident vascular cerebral.
6. Usturoi
Mai multe studii au aratat ca acesta reduce nivelul total de colesterol (daca este mare) si numarul trigliceridelor, ajutand la prevenirea formarii de cheaguri de sange. Totodata, acesta are rol antibacterial si antiviral, stimuland rezistenta organismului in fata infectiilor si a racelilor.
7. Ciuperci
@