Simion Avram, cel mai îndrăgit comic al circului românesc, a trăit în acelaşi timp două vieţi, ambele ca-n filme. Ultima cădere a cortinei l-a aruncat într-o lume fără magie, pe care nu vrea s-o înţeleagă. Pentru clovnul Siminică, vraja circului s-a rupt, iar în locul ei au rămas doar părerea de rău că totul s-a terminat prea repede şi o banalitate care îl înfioară.
„Viaţa de după cortină e dureroasă", spune Simion Avram (74 de ani) şi pune punct. După aplauzele care încă şi-au păstrat ecoul, după zâmbetele furate din toate colţurile lumii şi după tribunele aglomerate cu spectatori, artistul a rămas singur într-un spectacol adevărat, fără regie şi fără reflectoare. Într-o linişte străină, prea departe de agitaţia din cupola circului, se desfăşoară nefiresc viaţa fără farduri a clovnului Siminică.
Citiţi şi: VIDEO / FOTO Clovnii care aduc surâsul în spitale
Artistul trăieşte mai mult din amintiri, dezamăgit într-un apartament modest, pe o stradă sugrumată de zgomotul maşinilor accelerate nervos şi de problemele cotidiene ale unor oameni prea morocănoşi să-şi aducă aminte cum arată un zâmbet. Siminică a pierdut numărul celor care, timp de aproape şase decenii, i-au mulţumit pentru că le-a descreţit, gratuit, frunţile.
Finalul spectacolului este însă mereu trist. Clovnul Siminică a rămas, încărunţit, în spatele scenei, cu ridurile şi decepţiile celui care împarte zâmbete şi nu păstrează nimic pentru el. Lume, lume, citiţi incredibila poveste a celebrului comic Siminică, omul care a creat comedia şi a dăruit-o tuturor cu zâmbetul pe buze, ascunzând, în spatele machiajului, nenorocirile unei vieţi fără umor!
La 7 ani, primul număr de contorsionism
Când Siminică începe să povestească, nu ştii dacă asculţi sau nu un basm. Viaţa lui este o încercare fantastică de a continua, de a nu renunţa. „Părinţii mei lucrau tot l