Artistul este creatorul a numeroase sculpturi expuse în diverse oraşe din ţară. În prezent, el lucrează la restaurarea Teatrului „Vasile Alecsandri“ din Iaşi.
Lucian Tudorache a realizat peste 20 de sculpturi de mari dimensiuni, expuse în mai multe locuri din ţară. Este autorul bustului pictorului Victor Brauner, din faţa Liceului de Artă Piatra Neamţ, al sculpturii „Zburătăciune“, din stejar, din curtea Muzeului de Istorie Piatra Neamţ şi al bustului generalului Dăscălescu de la Căciuleşti, comuna Girov.
De asemenea, a realizat monumentele Sf. Ştefan cel Mare, din bronz, de la Piscu, judeţul Galaţi, şi din piatră artificială, în curtea bisericii Volovăţ, judeţul Botoşani.
Are certificat internaţional
Artistul îşi împarte viaţa între catedra de la Liceul de Artă din Piatra Neamţ şi efortul de creaţie.
Din 2004, el a obţinut atestat internaţional pentru restaurarea în piatră, la Centrul European pentru Tehnicile de Conservare a Patrimoniului Arhitectonic din Veneţia, după un curs UNESCO de trei luni. Pe baza acestuia, din decembrie 2009, lucrează la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ Iaşi, la restaurarea sculpturilor.
Consideră că orice artist trebuie să fie şi un bun desenator. „Pentru mine, desenul reprezintă abecedarul profesiei. Fără un bun desen, toate celelalte intervenţii artistice sunt mai greu de realizat“, susţine sculptorul. În plus, a transformat pasiunea pentru fotografie într-un ajutor pentru profesia de bază. „Folosesc fotografia ca material premergător proiectelor de desen şi sculptură. Este vorba însă de fotografia structurilor naturale, abordate în micro-universul lor“, mărturiseşte profesorul.
Tatăl era dulgher
Consideră că a moştenit din familie înclinaţiile artistice. „Tatăl meu era un foarte bun dulgher şi tâmplar, iar mama se ocupa cu ţesutul covoarelor.