Şeful Secţiei Cardiologie a Spitalului de Urgenţă, doctor în medicină, este pasionat de istorie. Spune că, în ultimii ani, tot mai mulţi tineri au fost găsiţi cu afecţiuni cardiace.
Din 1985, activează neîntrerupt ca medic la Brăila. 25 de ani de activitate în slujba semenilor diagnosticaţi cu afecţiuni ale inimii. A salvat mii de vieţi. La un calcul simplu, dr. Bogdan Minescu ne-a spus că, la un moment dat, avea 1.600 de pacienţi pe an - peste 40.000 din 1987 încoace.
„Am avut ecograf din anul 1987, aparat care a funcţionat, neîntrerupt, până acum doi ani. Putea fi expus ca piesă de muzeu, dar el îşi făcea treaba. Am făcut cu el, numai eu, peste 40.000 de ecografii, pentru tot atâţia pacienţi. Totodată, noi, la Brăila, am avut al doilea ecograf Doppler color din România", ne-a spus medicul cardiolog Minescu.
După atâţia ani de experienţă, specialistul cardiolog consideră că oamenii se neglijează şi că apelează la medic, de multe ori, când este prea târziu.
„Unii vin la noi după o săptămână-două de la infarct. Deşi avem medicamente cu care putem acţiona la timp pentru salvarea pacientului, uneori este prea târziu. Cei cu afecţiuni trebuie să ştie un lucru: cum apar dureri în piept, să meargă urgent la doctor", ne-a spus dr. Minescu.
O viaţă pentru cardiologie
Bogdan Minescu a absolvit Facultatea de Medicină Generală a Universităţii din Craiova, în anul 1978. Între 1982 şi 1985, a urmat cursuri de specializare în Cardiologie la UMF Bucureşti, iar din 1985 este medic specialist cardiolog. Din 1991, este medic primar, iar din 2002, doctor în medicină.
A urmat, de asemenea, cursuri de ecocardiologie la Spitalul Clinic „Fundeni", precum şi cursuri de specializare şi perfecţionare la Darmstadt (Germania) şi Milano (Italia).
„Am fost medic stagiar la Spitalul Judeţean Piteşti până în 1981, apoi am lucrat la dispensarul comunal