Medicina populara se bucura de tot mai multa consideratie in Occident. Europenii isi intorc sperantele si privirea spre terapia cu plante, amintindu-si de leacurile stravechi. La fel ca in Romania, vindecatorii populari se bucura de mare trecere. E si cazul austriecei Maria Treben, care si-a dobandit un renume international. Ceva mai spre vest, in Alpii germani, traieste o alta maestra a plantelor, EVA LUBKE, ale carei retete cu ierburi, legume si fructe se bucura de mare succes. Printre ele, se afla si cele pe care le-am selectat in pagina de mai jos
Castravetele
Castravetii au un gust foarte placut, cand ii preparam ca salata proaspata, fie singuri, fie in combinatie cu rosii, ceapa si frunze de salata verde. Incercati sa cresteti aceasta leguma in gradina dvs. sau chiar pe balcon. Nu sunt pretentiosi, si e o adevarata placere sa-i vezi cum dau flori frumoase si galbene, ce se transforma apoi in roade. Va recomand sa mancati si coaja, ceea ce nu va e permis sa faceti decat in cazul legumelor netratate. Coaja castravetelui are un continut bogat de electroliti. Ea fortifica si detoxifiaza. Pentru o cura de detoxifiere beti zilnic, timp de doua saptamani, un pahar de suc de castraveti. Procedati astfel: maruntiti castravetele, strecurati zeama printr-o panza curata, iar la sfarsit, presati cu putere si resturile ramase in panza. La nevoie, puteti folosi un mixer. Peste tocatura obtinuta, adaugati si un deget de apa plata.
Arhicunoscute sunt si mastile cosmetice cu felii de castravete. Dupa ce v-ati curatat fata, taiati un castravete netratat in rondele, puneti-le una langa alta pe fata si tineti-le aproximativ 15 minute. Va improspateaza tenul si reduce ridurile.
Un alt secret al frumusetii: odata, o participanta la unul din seminariile mele mi-a spus urmatorul lucru: "Cand plec in calatorie, nu trebuie sa iau cu mine nimic special pen