Muzeul Ţăranului şi Parcul Herăstrău sunt câteva dintre locurile ce merită vizitate în acest weekend. Vremea ceva mai răcoroasă este prielnică pentru târguială, iar Bucureştiul abundă zilele acestea în bucate tradiţionale dar şi ecologice, şi cercei sau alte bijuterii lucrate migălos.
În curtea Muzeului Ţăranului Român, peste 40 de producători din diferite zone ale ţării au pus grătarul la încins, şi-au scos straiele de sărbătoare din cufere, şi-au lustruit încălţările şi vă aşteaptă, pe voi oaspeţi gurmanzi şi amatori de jocuri populare să vă încânte cu bucate alese. Este „Târgul care…rupe gura târgului. Dansează pe arome tradiţionale“, adica o petrecere cu muzică şi gustări care ţine astăzi şi mâine.
Dintre bucatele alese, pregătite după învăţăturile vechi, amintim doar, cât să vi se facă poftă, de brânza de capră cu nuci, sau cea în coajă de brad, halviţa gumoasă, colacul secuiesc trecut prin miere, nucă sau alune crocante, zacusca de vinete şi fasole, gogonele şi castraveciori muraţi, tocană de legume delicioasă, pâine coaptă pe vatră, împletituri tradiţionale, prăjituri proaspete de casă cu gemuri şi dulceţuri, cozonac cu nucă, rahat şi stafide, muşchiuleţ şi costiţă afumată de casă.
După aşa un ospăţ, e bine să ştiţi că la târg îi veţi găsi şi pe cei mai iscusiţi producători de ţuică de prune, rachiu de mere şi vinuri din poamă albă sau neagră, dar şi sucuri naturale şi siropuri dulci. Atmosfera va fi întreţinută de un ansamblu folcloric şi de suite de demonstraţii de jocuri populare din diferite regiuni ale ţării. De la târg mai puteţi pleca cu prodise din lemn sau ceramică sau lut.
În sectorul 6, bunătăţi ecologice
Dacă vă preocupă însă sănătate şi vreţi produse ecologice, puteţi veni în Piaţa Crângaşi, unde are loc „Târgul de Produse Tradiţionale şi Ecologice“. Aici veţi putea degusta şi cumpăra delicatese