PSD oferă colegii eligibile la următoarele alegeri, PDL împarte bani de la buget. Liderii opoziţiei şi-au propus să convingă în următoarele două luni cel puţin 21 de parlamentari ai Puterii să voteze debarcarea Guvernului.
Negocierile pentru moţiunea de cenzură au intrat în linie dreaptă în condiţiile în care liderii PSD, reuniţi în acest weekend în Delta Dunării, şi-au schimbat planurile. Ei au ajuns la concluzia că, dacă moţiunea de cenzură trece de Parlament, vor intra la guvernare, timp de şase luni, după care vor organiza alegeri anticipate.
Acum două luni, PSD respinsese intrarea la guvernare şi ceruse trecerea direct la scenariul anticipatelor. Social-democraţii ar fi bătut deja palma cu patru parlamentari PDL să voteze moţiunea de cenzură pe care o vor depune la 16 octombrie. Printre numele vehiculate se numără cel al deputatului Călin Potor, care a demisionat recent din PDL.
Anunţul înscrierii celor patru în PSD ar urma să se facă în perioada următoare, afirmă surse din partid. Racolările puse la cale de PSD nu se vor opri aici, social-democraţii punând la bătaie colegii eligibile la următoarele alegeri.
Citiţi şi:
Culisele unei toamne politice agitată
Toamna partidelor: UDMR, nemulţumita fidelă guvernării
Cum PSD a devenit o destinaţie atractivă, datorită cotei de aproape 40% în sondaje, au apărut informaţii neoficiale potrivit cărora negocierile cu alţi zece parlamentari ai Puterii ar fi „în stadiu avansat".
Justificările lui Ponta
Liderul PSD, Victor Ponta, care în trecut a condamnat racolările prin care PDL şi-a asigurat actual majoritate parlamentară, a găsit deja justificări pentru folosirea unei strategii similare. "Căderea Guvernului Boc nu este un obiectiv politic al PSD-ului, ci este un obiectiv naţional", a afirmat Ponta. Liberalii încearcă să-l convingă pe Crin Antone