Hunedoreanul este pasionat de antroposofie, o concepţie care pune la dispoziţia oamenilor o metodă de cunoaştere a spiritului prin cercetare cvasiştiinţifică.
Cheia întregii preocupări a lui Marius Gabor gravitează în jurul ideii de cercetare suprasensibilă. O noţiune care pentru profani trece nebăgată în seamă. La fel ca tot ceea ce nu pot aceştia percepe prin dimensiunea fiziologică a celor cinci simţuri. Hunedoreanul a avut primele experienţe spirituale în tinereţe. Surprins de evidenţa acestor întâmplări, Marius Gabor a încercat să le dea o explicaţie logică.
La vârsta de 27 de ani a întâlnit antroposofia şi cu aceasta un sistem coerent, de o rigoare aproape ştiinţifică de a înţelege spiritualul. „Mă amuză reacţia majorităţii când vine vorba de cunoaşterea spirituală. Unii înţeleg că e vorba de vrăjitorie, alţii de spiritism, sau chiar de magie neagră”, spune Marius Gabor. Practic, realitatea este mult mai puţin spectaculoasă. Prin metodele antroposofice, în speţă tehnici de meditaţie, hunedoreanul a ajuns să atingă diferite stări de conştienţă prin intermediul cărora apoi a reuşit experimentarea unor percepţii „la limită” de genul vederi ale aurei, perceperea fiinţelor elementale şi îngereşti în natură, sau continuarea conştienţei în somn.
În ultimii ani, hunedoreanul a publicat articole pe teme de cercetare spirituală în diverse reviste de specialitate din Germania şi Elveţia şi participă la conferinţe pe teme de cercetare spiritual-ştiinţifică. „Nu sunt un maestru, sau un guru spriritual. Sunt o persoană care are anumite experienţe spirituale pe care încerc să le dezvolt cu metodă ştiinţifică, sistematic”, spune Marius Gabor. În fiecare dimineaţă, hunedoreanul intră într-o meditaţie de 20 de minute. „E o veşnică introspecţie în spiritul meu. Periodic mă redescopăr în noi ipostaze, nu toate pozitive sau măgulitoare. E un exerciţiu spiritual p