Salvarea Spitalului Judeţean Slatina, cu datorii de 40 000 000 de lei, unde scandalurile sunt la ordinea zilei, iar medicii sunt acuzaţi că îşi lasă pacienţii să moară, vine din mediul privat.
Firmele de pe platforma industrială vor plăti auditul pe care Consiliul Judeţean ( CJ) Olt, instituţie care a preluat spitalul, îl face şi vor aloca şi fonduri pentru cumpărarea de aparatură medicală. « Am semnat protocoale cu ALRO, Pirelii şi Prysmian care vor plăti auditul pe care îl face o firmă străină şi care costă 120 000 de euro. Firmele vor ajuta în continuarea acest spital aşa cum au mai făcut-o”, a explicat Ioan Ciugulea, vicepreşedintele CJ Olt. De-a lungul anilor ALRO Slatina a făcut sponsorizări în folosul comunităţii de 4,5 milioane de lei, majoritatea mergând către spital unde s-au reabilitat câteva secţii, dar şi către Serviciul de Ambulanţă unde au fost achiziţionate 5 ambulante noi. Şi Pirelli a renovat în acest an secţia de recuperare copiii şi a trimis medicii slătineni la specializare în Italia.
Primăria vrea să investească 20 000 000 de lei
Şi Primăria Slatina se implică în scoaterea spitalului din criză şi va prelua o parte din administrarea unităţii medicale. Autorităţile locale au solicitat în urmă cu două luni preluarea spitalului de la Ministerul Sănătăţii, dar ministrul a refuzat. « Consiliul Judeţean Olt va da o hotărâre prn care să ne permită administrarea a jumătate din spital. Nu vorbim de o diviziune, ci vom face acest lucru împreună pentru că trebuie să modernizăm instituţia şi să schimbăm mentalităţile. Noi ne propunem un plan de investiţii de 20 000 000 pe o perioadă de 6 ani », a spus primarul Darius Vâlcov.
Auditul la spital se va finaliza în două luni, iar după aceea insituţiile şi firmele implicate în acest proiect vor stabili cum va fi manageriată această insitituţie. « Trebuie să găsim cea mai bună formulă ş