De curand presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si-a reafirmat dorinta de a lucra indeaproape cu UNESCO, pentru a promova noile structuri.
Intr-o intalnire din 2009, Olabiyi Babalola Joseph Yai, presedintele UNESCO, a recunoscut intr-o declaratie, ca principalul motiv pentru care a fost creata organizatia este ca sa promoveze ideea de "guvern mondial":
"Daca va reamintiti, dragi colegi, ca am spus, in prezenta lui Ban Ki-moon, secretarul general al Natiunilor Unite, ca rolul Organizatiei Educationale, Stiintifice si Culturale a Natiunilor Unite (UNESCO) este sa gandeasca guvernarea mondiala. Pentru aceasta organizatia a fost infiintata, venim in ajutorul sistemului mai ales cand masina economica isi pierde puterea, precum se intampla astazi.
Este nevoie urgent de un grup care sa se gandeasca pe termen lung la guvernarea mondiala. Sper ca vreun stat sau un grup de state vor accepta aceasta propunere, si ca organizatia, incepand cu aceasta sesiune, sa acorde atentia cuvenita".
Dupa ce a ocupat postul de secretar general al UNESCO, in octombrie 2009, Irina Bokova a spus: "Sunt convinsa de necesitatea unei guvernari mondiale, fondata pe o etica universala, pentru a face fata provocarilor impreuna."
Aceste declaratii nu au aparut din senin. Julian Huxley, fondatorul UNESCO, vicepresedinte al Societatii Eugenistilor si un binecunoscut transumanist, a scris in cartea sa "UNESCO: Obiectivul si Filozofia sa": "Chiar daca orice metoda eugenista radicala ar fi imposibila politic si psihologic multi ani de acum inainte, este important pentru UNESCO sa vada ca aceasta problema este examinata cu cea mai mare grija si ca mintea omului sa fie informata atat de mult incat, chiar daca acum pare ceva de neimaginat, cel putin in viitor sa fie posibil."
Un alt fondator, sir Bertrand Russel, a explicat: "Fiecare