Varza acra stimuleaza digestia
Ea contine microbi si bacterii benefice precum leuconostoc si lactobacillus. Alege varza acra ca garnitura la mancare, pentru a avea o digestie usoara si imunitate in fata infectiilor gastrice. Totodata, evita sa o cumperi din comert, deoarece pasteurizarea sa ucide bacteriile benefice.
Iaurtul: echilibru!
Bacteriile bune, precum lactobacillus sau bifidobacteria, pastreaza un echilibru sanatos in intestinele tale. Studiile sugereaza ca probioticele pot usura intoleranta la lactoza si, de asemenea, ajuta la eliminarea balonarii, diareei si a altor probleme digestive.
Supa miso, nu doar pentru vedete
Este un mic dejun popular in Japonia si a devenit cunoscuta si in tara noastra, in randul vedetelor. Aceasta supa este compusa din pasta de soia fermentata si intr?adevar poate pune sistemul digestiv in miscare in timp foarte scurt. Supa miso contine, conform specialistilor, peste 160 de tulpini de bacterii benefice organismului. Mai mult, supa de soia este saraca in calorii si bogata in vitamina B si antioxidanti.
Branzeturile moi, sursa de sanatate
Nu toate probioticele dintr-un produs alimentar se activeaza in corpul nostru, dar, conform unor studii, branzeturile moi, fermentate, in care se gasesc varii tulpini de lactobacillus, nu-si pierd deloc din proprietati.
Chefirul poarta denumirea de "Probiotice de baut"
Conform legendei, chefirul dateaza de acum mii de ani si a fost descoperit de ciobanii din Muntii Caucaz. Ei au inteles procesul laptelui si tendinta sa de fermentare. Gros, cremos si delicios, inca de pe atunci chefirul a devenit un aliment de nelipsit. Important este ca are tulpini proprii de bacterii probiotice si o concentratie mica de drojdie, de asemenea foarte benefica in detoxifierea intestinelor.
Delicioasele si sanatoasele muraturi
Trebuie