Ieşeanul are 21 de ani şi un talent nativ, cum îi place să spună, pentru aerografie, geometrie şi grafică. Adrian Moisă a ţinut morţiş de mic să-şi arate talentul la desen părinţilor.
Pasiunea l-a ţinut puţin, până în clasa a II-a, când a renunţat la a mai plimba vârful creionului pe coala albă de hârtie. S-a redescoperit câteva clase mai târziu, la gimnaziu.
„Eram într-a VIII-a când m-am reapucat de desen şi de atunci nu am mai putut să mai scot această pasiune din viaţa mea“, povesteşte Adrian Moisă. Tânărul este un pictor atipic. Când se aşează la masa de lucru nu are în faţă un şevalet şi o paletă.
„Înger şi demon“, lucrarea lui de suflet
Pânza lui o reprezintă părţile dure şi reci ale maşinilor, iar culorile stau toate cuminţi în cutii, aşezate disciplinat pe nişte rafturi din atelier.Din când în când din ele scapă vopseaua, în cantităţi atent calculate. Pensonul lui Adrian este un aerograf conectat la un dispozitiv de producere a aerului comprimat. „Când mă apuc de treabă în atelier, de regulă, este mult praf în jur, de la polizarea părţilor de caroserie pe care colegii mei le pregătesc pentru a fi pictate“, spune amuzat tânărul.
Adrian lucrează în aerograf de aproximativ trei ani, şi chiar dacă nu a absolvit o şcoală de profil, personajele pe care le desenează parcă prind viaţă atunci când ajung pe capota unei maşini. Ieşeanul îşi aminteşte că totul a pornit de la dorinţa lui de a se remarca în cercul de prieteni cu ajutorul artei.
Prin mâinile sale au trecut o mulţime de maşini. Dintre toate, cel mai mult a lucrat la un BMW.
„Pe capotă i-am făcut doi îngeri, unul bun, altul rău, într-un moment de apropiere. În spate, am făcut o zeiţă a naturii, cu un fulger în mână. A fost cea mai grea lucrare. A durat cinci zile, în care am muncit cam opt ore pe zi“, povesteşte artistul.
Profil