Încăpăţânarea şi dorinţa partenerilor de a-şi impune punctul de vedere pot fi îmblânzite cu ajutorul valsului şi al tangoului.
„Dansul îţi curăţă mintea, e o descărcare, te ajută să te rupi de lumea cotidiană, să uiţi de orice problemă şi, nu în ultimul rând, te învaţă să îţi cunoşti şi să îţi iubeşti trupul", spune Dumitru Burtescu, un coregraf cu studii de psihologie din Bucureşti.
După ce a părăsit echipa „Surprize, surprize!", Dumitru s-a hotărât să îşi pună pe picioare un studio, unde să facă terapie prin dans, o formă de terapie intens practicată în SUA. Acest tip de psihoterapie li se potriveşte celor care au „mici neînţelegeri" în cuplu şi vor să îşi revigoreze relaţia, partenerilor care au căzut în „butoiul melancoliei" sau, şi mai rău, în cel al monotoniei, femeilor care au născut şi vor să slăbească. „Combin dansul contemporan cu dansul egiptean, cu paşi din baletul clasic şi iese ceva distractiv, care ajută la detensionare, la regăsirea pasiunii şi inspiraţiei în cuplu, la exprimarea emoţiilor şi la o mai bună comunicare", spune Dumitru.
Întâi stânjeniţi de mişcări, apoi flexibili
Terapia nu se adresează doar tinerilor, ci şi pensionarilor, care vor să îşi umple timpul în mod plăcut. „Un cuplu în care, să spunem, ea este supărată pe el fiindcă toată viaţa a fost un dansator prost şi la petreceri a stat mai mult pe scaun ar fi candidatul ideal pentru o astfel de terapie", explică instructorul Dumitru Burtescu. Pentru vârstnici există şi reduceri.
De cum au intrat pe uşă, cursanţii sunt întâmpinaţi cu o melodie, pe care mai târziu o vor comenta. „Îi invit pe scaun pentru câteva minute în care să ne cunoaştem, iar ca să spargem gheaţa îi rog să îmi povestească ce le inspiră acea melodie, la ce se gândesc când o ascultă", spune Dumitru.
După discuţia de încălzire, cursanţii sunt rugaţi să execute câteva mişcări în ritmul