Legumele, mai cu seama, sparanghelul, anghinarele si usturoiul, ar putea fi armele secrete in lupta cu obezitatea si diabetul, spun oamenii de stiinta.
Acestia analizeaza in prezent daca o dieta care abunda in anumite tipuri de fibra poate estompa senzatia de foame si mari abilitatea organismului de controla nivelul de zahar din sange, relateaza The Telegraph.
Alimentele precum usturoiul, cicoarea, sparanghelul si anghinarele sunt cunoscute ca si carbohidrati fermentabili, activand niste hormoni capabili sa reduca apetitul.
Tot acestea maresc sensibilitatea la insulina, evhilibrand astfel nivelul zaharului din sange.
Cercetarea finantata de Diabets UK este in plina desfasurare, iar daca se va dovedi ca teoria se argumenteaza, tratamentele pentru obezitate si diabetul de tip 2 vor suferi modificari majore.
Un studiu ale carui rezultate au fost publicate saptamana trecuta de Universitatea Leicester sugereaza ca legumele din familia cruciferelor, precum brocoli, spanac si varza, bogate in antioxidanti si magneziu, consumate zilnic, micsoreaza riscul de diabet cu 14%, dupa cum se mentioneaza in British Medical Journal.
Legumele, mai cu seama, sparanghelul, anghinarele si usturoiul, ar putea fi armele secrete in lupta cu obezitatea si diabetul, spun oamenii de stiinta.
Acestia analizeaza in prezent daca o dieta care abunda in anumite tipuri de fibra poate estompa senzatia de foame si mari abilitatea organismului de controla nivelul de zahar din sange, relateaza The Telegraph.
Alimentele precum usturoiul, cicoarea, sparanghelul si anghinarele sunt cunoscute ca si carbohidrati fermentabili, activand niste hormoni capabili sa reduca apetitul.
Tot acestea maresc sensibilitatea la insulina, evhilibrand astfel nivelul zaharului din sange.
Cercetarea fina