Puterea condimentelor este adesea redusa la abilitatea lor de a aromatiza orice mancare fara prea multe calorii, de a transforma bucatele fara gust in adevarate opere de arta, o minune a bucatariei.
Mai toti uitam ca acestea sunt adevarate medicamente, naturale insa si fara efecte secundare nocive, capabile sa reduca tensiunea arteriala, sa amelioreze artrita si chiar sa incetineasca evolutia celulelor canceroase.
Cu sprijinul specialistilor si avand ca punct de pornire un studiu recent, care a demonstrat inca o data calitatile speciale ale condimentelor, Parade a realizat un top al celor mai sanatoase condimente, deloc exotice, prezente in orice casa.
Sofran
Studiile realizate de Colegiul de Medicina al Universitatii Arizona au aratat ca un ingredient activ din sofran, curcumina, ajuta la prevenirea inflamarii articulatiilor, ce apar in cazul artritei reumatoide.
O alta cercetare a Universitatii Rutgers a scos la iveala faptul ca sofranul are si proprietatea de a incetini evolutia celulelor maligne, in cazul bolnavilor de cancer de prostata. Testele pe animale au aratat ca si evolutia celulelor canceroase, in cazul cancerului mamar, este incetinita.
Patrunjel
Aceasta planta merita mai mult decat sa garniseasca mancarea din farfurie. Conform Institutului American de Cercetare a Cancerului, patrunjelul abunda in flavonoide, care protejeaza celulele de cancer. Tot el este o sursa excelenta de Vitamina C si fier.
Salvie
Un studiu recent al Universitatii Georgia sugereaza ca salvia ajuta la prevenirea degenerarii tesuturilor, cauzata de nivelul mare al zaharului din sange, oferind si protectie impotriva bolilor cardiovasculare.
Scortisoara
Conform cercetarilor realizate de Departamentul American al Agriculturii, jumatate de lingurita de scortiso